VERHALEN

 • Bewoners van het Kloosterkwartier zijn aan het sjoelen met de buurtverbinders

  Kloosterkwartier, buurt van verbinding

  Fleur en de andere buurtverbinders werken eraan om van het Kloosterkwartier een hechte, ondersteunende gemeenschap te maken.

 • De zorg van morgen

  Gelet op de toenemende vraag naar zorg en de beschikbare mensen en middelen ontkomen we er niet aan om daarin te gaan herschikken. Dat is een maatschappelijk opgave. Minder leunen op professionele zorgverlening en meer zelf verantwoordelijkheid lijkt de sleutel. John Bos en Michiel Wijnen in gesprek.

 • Een bericht naar de toekomst

  Een tijdscapsule begraven gevuld met tekeningen, herinneringen, dromen en hoop voor de toekomst. Dat hebben de kinderen van basisschool ’t Want afgelopen vrijdag gedaan samen met de tijdreizigers Boogschutter van de Briel en Vrouwe Vitalia.

 • Ton Bus: “Cliënten of Bewoners?”

  Ik zat gisteren in een panel tijdens een bijeenkomst van zo’n 200 managers van Stichting Philadelphia Zorg. Deze bijeenkomst ging over de nodige veranderingen voor een toekomstbestendige gehandicaptenzorg.

 • Visie en expertise van ouders tilt wooninitiatief Nobelhof naar hoger plan

  Nobelhof in Oosterwold is een kleinschalig wooninitiatief voor 26 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Het gebouw ligt in een rustige, veilige en groene omgeving. Fijn wonen, met het accent op de mogelijkheden van de bewoners, is de ziel van Nobelhof.

 • Butterfly Effect: Op naar een bruisende gemeenschap

  Op het terrein van de Zusters Franciscanessen in Veghel bouwt Area aan het Kloosterkwartier. Over een tijdje vind je hier niet zomaar 178 nieuwe appartementen, maar een levendige gemeenschap.

 • ‘Een droomplek waar ze nu en in de toekomst kunnen wonen’

  Een fijne plek om te wonen voor nu en voor later. Dat was wat Ton Bus en zijn vrouw zochten voor hun zoon Sander.

 • IKC Veenendaal

  Circulair proces voor integraal kindcentrum

  Het uitgangspunt bij de nieuwbouw van IKC het Franse Gat in Veenendaal was om op alle onderdelen een duurzaam en circulair gebouw te ontwerpen en te bouwen en daar hoort een circulair ontwerp-en bouwteam bij.

 • Samen bouwen aan een thuis: de inspirerende reis van Triade Vitree en Zenzo

  Ontwikkeling van een gloednieuwe woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking.