FAQ items aan het laden...

Zusters van Julie Postel

Boxmeer

Nieuwe bestemming voor het klooster van de zusters Julie Postel in Boxmeer

Erfgoedinstelling Julie Postel en Zenzo maatschappelijk vastgoed hebben een overeenkomst getekend om samen de herbestemming van het historische erfgoed van de zusters Julie Postel in Boxmeer op te pakken.

Samen met erfgoedinstelling Julie Postel hebben we een overeenkomst getekend om samen de herbestemming van het historische erfgoed van de zusters Julie Postel in Boxmeer op te pakken.

140 jaar maatschappelijke betrokkenheid

Na bijna 140 jaar maatschappelijke betrokkenheid is het gebied, waar nu nog slechts 24 zusters wonen, toe aan een nieuwe impuls. De zusters hebben altijd veel waarde gehecht aan hun traditie van zorg, wonen, werken en welzijn binnen de samenleving van Boxmeer. Om deze traditie voort te zetten, hebben zij Zenzo Maatschappelijk Vastgoed het vertrouwen gegeven om hun gedachtegoed om te zetten in een plan dat aansluit bij de behoeftes van deze tijd. De eerste stap hierin was het visualiseren en beschrijven van de droom van de zusters. Deze droom dient als leidraad voor de toekomstige ontwikkeling.

“Een bestemming voor mensen voor wie het minder vanzelfsprekend is in het leven, die daar kunnen wonen, werken en zorg ontvangen, past in de nalatenschap van de congregatie.”
Kees van Swaanen, directeur van de Alliantie Ontwikkeling
Participatietraject onder leiding van Floris Alkemade

Onder leiding van voormalig rijksbouwmeester Floris Alkemade wordt een participatietraject gestart met de gemeente, lokale zorg- en welzijnsorganisaties, bewoners en vertegenwoordigers van Julie Postel en Zenzo. De eerste stap is een gebouw- en cultuurhistorisch onderzoek om te bepalen welke gebouwen wel of niet getransformeerd kunnen worden.

Het doel van de het participatietraject is om de specifieke wensen en behoeften van de verschillende belanghebbenden inzichtelijk te maken. Deze input wordt gebruikt om de langetermijnvisie om te zetten in een concreet plan.

Langetermijnvisie Julie Postel
Project

Nieuwe bestemming voor het klooster van de zusters Julie Postel in Boxmeer

Omvang

Langetermijnvisie voor het erfgoed

Samenwerkende partijen

Floris Alkemade, Gemeente Land van Cuijk, Sint Anna Boxmeer

Fase

In ontwikkeling

Gerelateerd nieuws
Go to Top